Az építkezést a Veresegyházi Városi Televízió dokumentálta. Az alábbi hat, egyenként 5 perces  kisfilmben nyomon követheti az építkezés folyamatát. További tematikus kisfilmeket talál az építkezés menüpont alatt.

  1. rész, melyből megtudhatjuk, hogy az építkezés 2015. májusban kezdődött el, az alapkőletétellel. Elkészül az alagsor és a vasbeton szerkezetépítés történik meg.Elkészült a toronydaru, mely a továbbiakban segíti a munkát. Átlagban 20-30 ember dolgozik a területen, reggel 7-től délután 4-ig.
  2. rész. melyből megtudhatjuk, hogy haladt a talajnedvesség elleni szigetelés, elkészült a karzatfödém, egy szinttel feljebb dolgoznak a szakemberek, elektromos védőcsövezés zajlik, a belsőépítészeti tervek folyamatosan készülnek.

 

3. rész, melyből megtudhatjuk, hogy befejeződött a főfalak építése, megkezdődik a tetőszerkezet építése, közben gépészet és villanyszerelés folyik. Pinceszint aljzata elkészül, nyílászárók is helyükre kerülnek.

4. rész. melyből megtudhatjuk, hogy ács, tetőfedő és bádogos munkálatok zajlanak a templomban. A közösségi szárnyon az ácsszerkezet elkészül. A földszinti falak vakolása zajlik, közben a kupola burkolása. Színes díszüvegablakok helyükre kerülnek, melyek Gál Lehel művész munkái. Vezetékezés megtörtént, termálfűtés bekötése, homlokzati nyílászáról szerelése zajlik.

 

 

5. rész, melyből megtudhatjuk, hogy homlokzati kőburkolatok elkészültek. Belső munkálatokhoz már padlófűtés temperál, gipszkarton válaszfalak és álmennyezetek készültek, festenek és a hidegburkolatokon dolgoznak. A művészek megkezdték a helyszíni teendőiket.

6. rész. melyből megtudhatjuk, hogy a beltéri építészeti munkák és a szerelvényezés befejeződtek, kezdődnek a belsőépítészi munkák, az orgonaépítés. Külső festés elkészült a toronysisak a helyére került. Folynak a külső tereprendezési munkálatok, földmunkák, kertészeti és térburkolati munkák.